BejelentésKedvencünk a macska......

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.


A macskatartás


A felelősségteljes állattartás lényege abban áll, hogy olyan módon tartsunk állatot, ami egyaránt megfelel a macskának és a környezetének. Ahhoz, hogy megvédjük a macskát a gyakori problémáktól és kielégítsük az igényeit, sok szempontra kell figyelemmel lenni otthon, illetve ha kijár, akkor a ház körül is. A legfontosabb kérdés annak eldöntése, hogy tartson-e és ha igen, akkor miként tartson macskáját? Ezek eldöntésében a baloldali menüpontok között talál segítséget. A legfontosabb annak ismerete, hogy a cica akkor van a legnagyobb biztonságban, ha egyáltalán nem engedik ki a lakásból. Ez az egyetlen lehetőség, ha forgalmas útvonal mellett lakik. Ha kizárólag a lakásban tartja, tegye oly módon, hogy az ne börtöne, hanem megfelelő élettere legyen a cicának, ha pedig kiengedi, akkor is igyekezzen az otthonát minél vonzóbbá tenni a számára. Vagyis minden esetben biztosítani kell a lakásban a tartalmas élethez szükséges körülményeket. Ehhez nem kell sok. A legtöbb macska számára elég, ha rendszeresen etetik, ha hagyják őket nyugodtan pihenni, ha sokat játszanak velük és ha, macskavécével, kaparó- és mászófával biztosítják az ezekkel kapcsolatos alapvető igényeik kielégítését.
A biztonság a lakásban könnyebben fenntartható. A legfontosabb, hogy ne maradjon elől vegyszer és lehetőleg ne használjon a macskára mérgező anyagokat a lakásban vagy annak környékén. Tudni kell, hogy bár erős testfelépítésük miatt 9 életűnek hisszük a macskákat, ennek ellenére nagyon érzékenyek a különböző mérgekre. Fontos ezért, hogy csak olyan szobanövények legyenek a közelében, amelyek nem mérgezőek. Segít megelőzni a bajt, ha mindig van elérhető a macskafű, de a veszélyes szobanövényektől ez esetben is el kell zárni őket. Ezek közül a liliomféléket külön is érdemes megemlíteni, hiszen ezek a gyönyörű virágok okoznak leggyakrabban halálos mérgezést. A vegyszerek közül pedig a rovarirtó szerek és a gépkocsik hűtőfolyadéka jelent gyakori halálos fenyegetést. Oda kell figyelni az elektromos kábelek elrejtésére és arra is, hogy lehetőleg hálóval védje a kizuhanástól a nyitott ablakokban és az erkélyeken, ahol a macskák könnyen megfeledkeznek mindenről, ha egy madár kínálkozik prédának.


Forrás:http://macsek.hu

Ezoterikus érdekességek
Gyilkos állatok
Hennafestés
Ecigi-Linktár
MacskatartásLink - Placc

Linkkatalógus

A holtak beszélnek

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!